Pyszne optymalne klopsiki mielone.

Składniki:

  • 50g karkówki
  • 50g Boczku
  • 100g ziemniaków 
  • 1 żółtko 
  • 20g cebuli 
  • łyżeczka musztardy 
  • przyprawy

Przygotowanie:

Mięso mielimy i dodajemy starte ziemniaki.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule, żółtko oraz musztardę i przyprawy.
Mieszamy wszystko i porcjujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.
Podajemy z gotowaną kapustą kiszoną lub buraczkami.

Bilans BTW w 120g jeden klopsik
Białko – 9,86
Tłuszcz – 20,58
Węglowodany – 7,94

Bilans BTW w 100g
Białko – 8,21
Tłuszcz – 17,15
Węglowodany – 6,62

Przepis pani Ewy
 

Close Menu