Łazanki, kapusta i grzyby.

Składniki:

  • Ciasto: 500 g jajek ( 10 szt.)
  • 80 g śmietany
  • 20 g mąki
  • 60 g smalcu
  • Nadzienie: 300 g kapusty białej
  • 200 g świeżych grzybów 
  • 100 g cebuli
  • 100 g słoniny, pieprz, sól, majeranek

Zawartość B:T:W w 100g potrawy:   5,7g ; 15,7g : 4,9g

B:T:W 1 : 2,8 : 0,7

Z podanych składników przygotować ciasto. Na smalcu usmażyć kilka naleśników. Kapustę pokroić na ćwiartki i obgotować w posolonej wodzie. Grzyby pokroić i udusić z posiekaną cebulką na tłuszczu z wytopionej słoniny. Osączoną kapustę posiekać, dodać grzyby i przyprawy, całość chwilkę podsmażyć. Gotowe naleśniki pokroić w cienkie paski a następnie w małe romby i wymieszać z kapustą. Można zapiec w piekarniku.
 

Close Menu