Pyszne duszone żeberka wieprzowe z pomidorami.

Składniki:

  • 700 g żeberek wieprzowych
  • 700 g pomidorów białko
  • 300 g cebuli tłuszcz
  • 80 g smalcu węglowodany
  • sól, pieprz

Zawartość B:T:W w 100g potrawy;    6,6g : 16,1g : 1,8g

B:T:W 1: 2,4 : 0,3

Żeberka umyć, pokrajać na porcje, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posolić, popieprzyć. Posiekaną cebulę lekko zrumienić na tłuszczu. Przełożyć żeberka i cebulę do rondla, dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Umyte pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek, pokroić w cząstki, dodać do żeberek i udusić do miękkości. Na koniec doprawić.
 

Close Menu