Nawet zupa przygotowana z sałaty może być pyszna.

Składniki:

  • 1500 g wywaru z kości i warzyw Zawartość w 100 g
  • 2 duże główki sałaty zielonej białko – 2,1
  • 100 g masła tłuszcz – 7,5
  • 200 g kalafiora węglowodany – 1,9
  • 60 g żółtego sera
  • 20 g mąki
  • 30 g ketchupu
  • 150 g śmietany
  • ocet, sól, pieprz, czosnek, gałka muszkatułowa.

B:T:W 1 : 3,6 : 0,9

Sałatę pokroić, dodać masło, udusić, zemleć . Kalafior ugotować w wywarze. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na cząstki. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką i zasmażyć. Połączyć z kalafiorem, przecierem z sałaty, pomidorami, ketchupem, śmietaną i starty serem. Zagotować i doprawić do smaku.
 

Close Menu